Sambutan Ambang Sejahtera 2013 Peringkat Negeri Kedah...


Sambutan Ambang Sejahtera 2013 Peringkat Negeri Kedah


ALOR SETAR – Sambutan Ambang Sejahtera 2013 Peringkat Negeri Kedah dijangkakan meriah dengan pengisian yang menarik dan sesuai untuk semua lapisan masyarakat.

Program yang akan diadakan pada 31 Disember 2012, bertempat di Dataran Tasik Darul Aman, Jitra, akan dimulakan seawal  2.30 petang  dengan konvoi bermotor ARC dan  berkumpul di dataran berkenaan.

Pengunjung juga dihidangkan dengan pertunjukan kayuhan basikal selain menyaksikan permainan ‘remote control’ bot, kereta dan helikopter. Seni kebudayaan kaum cina, Chinggei, turut memeriahkan program pada sebelah petang.

Pada peminat ‘Car Audio’, jangan lepaskan peluang kerana pihak penganjur juga mengadakan pameran berkenaan untuk mereka yang berminat.

Selain itu, berita gembira untuk peminat bola sepak, pada sebelah petang itu juga akan diadakan Ramah Mesra Team Liga Perdana Skuad Kenari dan kesempatan ini peminat-peminat bola sepak bolehlah mengambil peluang berjumpa dengan mereka secara lebih dekat lagi.

Pada sebelah malamnya pula, sementara menanti ketibaan Menteri Besar, YAB Dato’Seri DiRaja Ustaz Azizan Abdul Razak, pengunjung akan dihidangkan dengan alunan gendang tiga kaum dan persembahan nasyid dari kumpulan Dzil Afnan, Mestica dan penyanyi Ezad Lazim dari kumpulan Exist. Persembahan berkenaan akan dikendalikan oleh selebriti terkenal Leman Raja lawak dan Chik Galapagos.

Sambutan Ambang Sejahtera 2013 kali ini akan dipancarkan secara terus ke empat negeri iaitu selain dari Kedah, Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan. Pengunjung-pengunjung di empat negeri tersebut akan berpeluang menonton secara terus ucapan Menteri Besar dan Ketua Menteri di negeri-negeri berkenaan selain berpeluang menyaksikan program-program yang berlangsung.

Selain ucaptama dari Menteri Besar, Exco Kerajaan Negeri Kedah, YB Ustaz Abdul Ghani Ahmad turut memberi ucapan sebagai Pengerusi Jawatankuasa majlis berkenaan.

Majlis anjuran Urusetia Penerangan Kerajaan Negeri Kedah itu akan dimulakan pada pukul 2.30 petang dan berakhir pada pukul 12.00 tengah malam.

0 Response to "Sambutan Ambang Sejahtera 2013 Peringkat Negeri Kedah..."

Post a Comment

MANUSIA, HIDUP DAN PERJUANGAN

elyas. Powered by Blogger.
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme